New Image.JPG

Red Bull King of the Rock je košarkaško takmičenje 1 na 1 koje je premijeru imalo 2010. godine u Americi. U 2011. godini stvar se „otrgla kontroli“ i takmičenje je sa tla Amerike stiglo i u par evropskih zemalja među kojima je i Srbija!

Srbija, evropski vice šampion i četvrtoplasirana zemlja na svetskom košarkaškom prvenstvu imaće tu čast da otvori novu sezonu Red Bull King of the Rock takmičenja. Pored Srbije, ovo 1 na 1 košarkaško takmičenje održaće se u još šest zemalja. Više od hiljadu takmičara će se boriti u celom svetu kako bi izborili odlazak na lokaciju sa koje je 1500 ljudi tokom 29 dugih godina maštalo da pobegne – Alkatraz! Red Bull King of the Rock je prvo sportsko dešavanje koje se ikada održalo u Alkatrazu.

Srbiju će na finalnom dešavanju predstavljati kralj ulične košarke koji će biti poznat nakon 5 kvalifikacionih turnira u Nišu, Kragujevcu, Čačku, Novom Sadu i Beogradu i finalnog turnira na kome će učestvovati 64 najbolja takmičara sa kvalifikacija. Finalni turnir biće održan na terenima KK Partizan na Kalemegdanu.

Pravila na Red Bull King of the Rock kvalifikacijama, finalu u Beogradu i svetskom finalu u Alkatrazu biće ista. Igrači će se u boriti 1 na 1 igrom na jednom košu. Igre će trajati po pet minuta i biće podrvrgnuta pravilima i bodovanju ove vrste igre (dva i tri poena). Za svaku igru koristiće se polovina terena, napad traje 15 sekundi, a svaki par na terenu će imati svog sudiju i tablu za poene. Sva takmičenja će se održati po sistemu eliminacija, a prvih 64 prijavljenih takmičara imaće pravo da učestvuje u kvalifikacijama.

Za sve dodatne informacije redovno pratite www.redbull.rs ili pošaljite e-mail na office@redbull.rs

Raspored turnira u Srbiji je sledeći:

Kvalifikacije:

07.05. Niš
14.05. Kragujevac
15.05. Čačak
21.05. Novi Sad
28.05. Beograd

Finale:

29.05. Beograd


Komentari

    Dodaj komentar

    * Neophodna su sva polja
    Dozvoljeno je uneti samo 2000 karaktera :
    Ukucaj reč s leve strane, zatim klikni "Dodaj komentar":

    Tekst Detalji